Előfizetői tartalom

Soha nem volt még ekkora vesztesége a Microsoftnak

Portfolio
Nem sikerülnek túl jól mostanában a technológiai vállalatok gyorsjelentései. Az Apple után a Microsoft is csalódást okozott a befektetőknek, csaknem 4%-ot estek a papírok a zárás utáni kereskedésben. A Microsoft története legnagyobb veszteségét könyvelte el, miután hatalmas leírást volt kénytelen elkönyvelni a tavaly felvásárolt Nokián. A gyorsjelentés főbb pontjai: 5%-kal csökkent a Microsoft bevétele a második negyedévben a devizaárfolyam-változások hatásait kiszűrve 2%-os lett volna a visszaesés 3,2 milliárd dolláros veszteséggel zárta a negyedévet a Microsoft a nettó eredmény szintjén ez egy egyszeri, a Nokia-felvásárláshoz kapcsolódó leírásnak tudható be az egyszeri tételeket kiszűrve 62 centes egy részvényre jutó nyereséget ért el a Microsoft, felülmúlva az 56 centes elemzői konszenzust.

Csökkennek a bevételekEsett a második negyedévben a Microsoft bevétele: az előző év azonos negyedévéhez képest 5%-os bevételcsökkenést könyvelt el a társaság. Ebben szerepe volt a dollár erősödésének, ami minden exportorientált amerikai céget megvisel. A devizaárfolyam-változások hatásait kiszűrve 2%-kal csökkent volna a bevétel.Az Office-termékek bevételnövekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés