Előfizetői tartalom

Titkolózik az Apple

Portfolio
A várakozásokat felülmúló számokat közölt az Apple tegnap este közzétett gyorsjelentésében, a részvények mégis közel 7%-ot estek a zárás utáni kereskedésben. A befektetőknek nem tetszik, hogy az Apple titkolja az Apple Watch értékesítési számait, ami hosszú évek óta az első új terméke. De a menedzsment prognózisai is csalódást okoztak. A gyorsjelentés főbb pontjai: 47,5 millió darab iPhone-t adott el az Apple a második negyedévben, ami 35%-os növekedésnek felel meg még mindig az iPhone az Apple legfontosabb terméke, a legutóbbi negyedévben már csaknem a teljes bevétel kétharmadát adta Macintoshból többet adott el, mint egy évvel ezelőtt, annak ellenére, hogy a globális PC-értékesítések csökkennek az iPad-eladások azonban kétszámjegyű mértékben zuhannak, már a hatodik negyedéve sorozatban az Apple Watch eladási számairól csak annyit közölt a cég, hogy a saját belső várakozásaikat felülmúlta a negyedév végén 200 milliárd dollárra rúgott az Apple készpénzállománya, nettó készpénzállománya pedig 155 milliárd dollárt ért el a folyó negyedévre az elemzői konszenzusnál valamivel gyengébb bevételnövekedést vár a vezetőség.

Még tart a növekedésAz iPhone töretlen népszerűségének köszönhetően folytatódott a második negyedévben a kétszámjegyű növekedés az Apple-nél - derül ki a társaság tegnap este közzétett gyorsjelentéséből. Az amerikai vállalat bevételei elérték a 49,6 milliárd dollárt, ami 350 millióval nagyobbnak bizonyult annál, mint amire a piacon számítottak, míg a tavalyi azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés