Előfizetői tartalom

Így bukhat el könnyen a céged a munkaügyi ellenőrzésen

Portfolio
Kevesen tudják, hogy a munkaidőnyilvántartás olyan "banánhéj", amelyen a legtöbb munkáltató könnyen "megcsúszik". Más szavakkal a munkaügyi ellenőrzés könnyen találhat hibát a munkaidőnyilvántartásban - néha akkor is, ha azt gondoljuk, hogy minden rendben van. Fodor T. Gábor, a Personal Hungary munkaügy és munkajog szakértője cikkében a legfontosabb buktatókat gyűjtötte össze és ad tanácsokat azok elkerüléséhez.

"Jelenléti ív" versus munkaidő-nyilvántartásAz első "klasszikus" hiba, hogy jelenleti ívet vezetünk. Ugyanakkor nem a munkavállaló jelenlétét, hanem a munkaidejét kell nyilvántartani. Ez azt jelenti, hogy ha a munkavállaló beosztása szerint pl. nyolc órakor kezdi meg a munkáját, akkor ezt az adatot kell nyilvántartani, és nem azt, hogy mikor ért be a munkahelyére - pl. 7.52-kor....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés