Előfizetői tartalom

Odalépett a sörgyáraknak a versenyhivatal

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. (Heineken), a Dreher Sörgyárak Zrt. (Dreher) és a Borsodi Sörgyár Kft. (Borsodi) vállalásait, amelyek eredményeként a három legnagyobb magyarországi sörgyár csökkenti a kizárólagos szerződésekkel lekötött sör forgalmát. Ezért a GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

A GVH megállapította, hogy a Heineken, a Borsodi, a Dreher és a Pécsi Sörfőzde Zrt. (Pécsi Sörfőzde) kizárólagos szerződésekkel a maga számára tartotta fenn a magyarországi vendéglátóhelyek sörforgalmának összességében 43,5-44,3%-át. Ezen túl az öt legnagyobb piaci szereplő (kiegészülve a Carlsberggel) 82-95%-át adta a HoReCa (étterem, kocsma, kisvendéglő, szálloda)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés