Előfizetői tartalom

Durva nemzetközi bennfentes botrány kerekedik Amerikában

Portfolio
Az amerikai hatóságok kilenc embert gyanúsítanak azzal, hogy lopott bennfentes adatokat adtak el, illetve ezeket felhasználva nyerészkedtek tőzsdei kereskedéssel. A banda 30 millió dollárt (8,1 milliárd forint) kaszálhatott azzal, hogy még ki sem küldött vállalati közleményekben szereplő információkat szereztek meg 3 cég rendszereinek feltörésével. A szálak azonban külföldre vezetnek, további 32 emberhez és céghez, akik további 100 millió dollárt tehettek zsebre illegálisan - írja a Finacial Times.

Elképesztő mennyiségű bennfentes információhoz jutott hozzá egy minimum kilenc tagú bűnbanda: összesen kb. 150 ezer közleményt szereztek meg a Marketwired, a PR Newswire és a Business Wire vállalati híreket és közleményeket összegyűjtő hálózatoktól még azelőtt, hogy azokat közzétették volna. Ezzel az említett cégek rendszereibe férkőző hackerek olyan információkhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés