Előfizetői tartalom

Mennyibe kerül egy lóerő?

Hámor Iván
Az erős autókat drágán, vagy még drágábban szokták árulni a gyártóik. Mindezt a technológiával, a relatív alacsony darabszámmal és az exkluzivitással indokolják, de sok esetben a vaskos profit is szerepel a valódi célok között. A több százezer - kontinenstől függően - dolláros vagy eurós árcédulák teljesen elfogadottak ebben a szegmensben, sőt nem nehéz a milliós tartományba se belecsapni. A Fiat irányítása alatt működő Dodge azonban valami egészen más utat választott.

A BBC Auto infografikája azt mutatja, hogy egy Dodge Challenger Hellcat megvásárlása esetén még mennyi mindent kell ahhoz venni, hogy egy vele teljesítményben, élményben közel azonos, de más márka gyártmányával legyen egyenértékű a beruházás. A Dodge Challenger Hellcat nem kevesebb, mint 707 lóerős V8-as motorral kapható, és kifejezetten a szó jó értelmében vett amatőr...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés