Üzlet

7 hír, amiről érdemes tudnod

Portfolio
Továbbra is magas a volatilitás a világ tőzsdéin, tegnap az amerikai részvényindexek nagyot fordultak napon belül, végül eséssel zártak. Az európai tőzsdék tegnap nagyot emelkedtek, ma mérsékelt eséssel nyithatnak.
  • Csapkodás a tőzsdéken: ma reggel az ázsiai tőzsdék emelkednek, a Nikkei 3,6, a Shanghai Composite 3, a Kospi 2 százalékot emelkedett. A határidős részvényindexek alapján az európai tőzsdék mérsékelt eséssel nyithatnak.
  • Stabilizálódik az olaj ára: tegnap nagyot emelkedett az olaj ára, de a WTI (39,5 dollár) és a Brent (43 dollár) még így is több mint 6 éves mélyponton áll. A befektetők továbbra is a kínai kereslet visszaesése, és a tartósan túlkínálatos olajpiac miatt aggódnak.
  • Visszaesés a Volkswagennél: júliusban 3,7, az év első 7 hónapjában pedig 1 százalékkal kevesebb autót adott el a Volkswagen-csoport, mint egy évvel korábban. A visszaesésben főként a gyenge kínai, brazil és orosz eladások játszottak szerepet.
  • Bonyolódik a lengyel devizahiteles csomag: a Bank BPH és az mBank tulajdonosa, a GE Capital és a Commerzbank jelezte, hogy a lengyel devizahiteles csomag miatt elszenvedett veszteségeik miatt jogi lépéseket tesznek és kompenzációra tartanak igényt.
  • Szegény Humwee: az amerikai hadsereg lecseréli a kiöregedett katonai Hummereket, ezeket az Oshkosh cég 17 ezer járművével pótolják. A megrendelés 6,75 milliárd dollár értékű. A hírre az Oshkosh árfolyama közel 12 százalékot emelkedett.
  • Hasít a Best Buy: a legnagyobb amerikai elektronikai kiskereskedelmi lánc, a Best Buy árbevétele meglepetésre 0,8 százalékkal 8,53 milliárd dollárra emelkedett, miközben az elemzők 2 százalékos csökkenésre számítottak. A menedzsment ráadásul kifejezetten optimista, az árbevétel további emelkedésére számítanak. A hírre a részvények árfolyama közel 15 százalékot emelkedett.
  • Nagy változások az Uralkalinál: az orosz Uralkali 1,3 milliárd dollárt fordít saját részvények visszavásárlására, akár az összes részvény 14 százalékát is megvásárolhatják. A cég ezen felül azt is bejelentette, hogy kivezethetik a társaság részvényeit a londoni tőzsdéről.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA