Üzlet

7 hír, amiről érdemes tudnod

Portfolio
Továbbra is magas a volatilitás a világ tőzsdéin, tegnap az amerikai részvényindexek nagyot fordultak napon belül, végül eséssel zártak. Az európai tőzsdék tegnap nagyot emelkedtek, ma mérsékelt eséssel nyithatnak.
  • Csapkodás a tőzsdéken: ma reggel az ázsiai tőzsdék emelkednek, a Nikkei 3,6, a Shanghai Composite 3, a Kospi 2 százalékot emelkedett. A határidős részvényindexek alapján az európai tőzsdék mérsékelt eséssel nyithatnak.
  • Stabilizálódik az olaj ára: tegnap nagyot emelkedett az olaj ára, de a WTI (39,5 dollár) és a Brent (43 dollár) még így is több mint 6 éves mélyponton áll. A befektetők továbbra is a kínai kereslet visszaesése, és a tartósan túlkínálatos olajpiac miatt aggódnak.
  • Visszaesés a Volkswagennél: júliusban 3,7, az év első 7 hónapjában pedig 1 százalékkal kevesebb autót adott el a Volkswagen-csoport, mint egy évvel korábban. A visszaesésben főként a gyenge kínai, brazil és orosz eladások játszottak szerepet.
  • Bonyolódik a lengyel devizahiteles csomag: a Bank BPH és az mBank tulajdonosa, a GE Capital és a Commerzbank jelezte, hogy a lengyel devizahiteles csomag miatt elszenvedett veszteségeik miatt jogi lépéseket tesznek és kompenzációra tartanak igényt.
  • Szegény Humwee: az amerikai hadsereg lecseréli a kiöregedett katonai Hummereket, ezeket az Oshkosh cég 17 ezer járművével pótolják. A megrendelés 6,75 milliárd dollár értékű. A hírre az Oshkosh árfolyama közel 12 százalékot emelkedett.
  • Hasít a Best Buy: a legnagyobb amerikai elektronikai kiskereskedelmi lánc, a Best Buy árbevétele meglepetésre 0,8 százalékkal 8,53 milliárd dollárra emelkedett, miközben az elemzők 2 százalékos csökkenésre számítottak. A menedzsment ráadásul kifejezetten optimista, az árbevétel további emelkedésére számítanak. A hírre a részvények árfolyama közel 15 százalékot emelkedett.
  • Nagy változások az Uralkalinál: az orosz Uralkali 1,3 milliárd dollárt fordít saját részvények visszavásárlására, akár az összes részvény 14 százalékát is megvásárolhatják. A cég ezen felül azt is bejelentette, hogy kivezethetik a társaság részvényeit a londoni tőzsdéről.
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_Davos0124