Előfizetői tartalom

Jön a KELER új informatikai rendszere

Portfolio
A KELER sikerrel vette az RRM (Registered Reporting Mechanism) regisztrációs folyamat első lépcsőfokát, és bekerült az előregisztráltak hivatalos körébe. Az előzetes regisztráció elfogadását követően a KELER hamarosan megkezdi jelentési informatikai rendszerének tesztelését - olvasható a társaság közleményében. A teljes folyamat eredményeként a KELER jogosulttá válik arra, hogy a nagykereskedelmi energiapiacokon kötött ügyletekhez kapcsolódó jelentési kötelezettség teljesítésében segítse partnereit.

Az év elején hatályba lépett uniós adatközlési kötelezettség (Regulation on Wholesale Energy Market Integrity and Transparency - REMIT) előírja valamennyi nagykereskedelmi energiapiacon kötött ügylet jelentését az európai hatóságok felé. A szervezett piacokon kötött ügyletekre és megbízásokra október 7-étől visszamenőleges hatállyal lép életbe a kötelezettség, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés