Előfizetői tartalom

Szakadhat az RWE osztaléka

Portfolio
Az RWE egyik részvényesen mintegy 50 százalékkal csökkenő osztalékra számít a német energiaszolgáltatótól, mely még az elemzők várakozásánál is pesszimistább. A vállalat az utóbbi években az átalakuló energiapiac miatt folyamatosan szenved, ez pedig nemcsak a bevételeken és az egy részvényre jutó eredményen látható, hanem a zuhanó részvényárfolyamon is.

Az RWE részvényese, Essen önkormányzata jelentősen csökkenő osztalékfizetésre számít a folyó évben az RWE-től. Az önkormányzat szerint a német energiaszolgáltató fennállása legnagyobb válságát éli, így a nehéz működési környezet miatt a folyó évben fizetett osztalék a tavalyi 1 euróról 0,5-0,6 euróra csökkenhet. Az önkormányzat egyébként még a Reuters elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés