Üzlet

Egyre többet kockáztatnak az amerikai palaolaj kitermelők

Portfolio
A legnagyobb amerikai palaolaj kitermelőknek az idei második negyedévben lehetősége volt arra, hogy a következő 1-2 évre 60 dollár körüli árakon lefedezze a kitermelését, ezt azonban mindössze a harmaduk tette meg - írja a Reuters. Összességében véve a negyedév azt mutatta, hogy a kitermelés alapján legnagyobb cégek sérülékenyebbek lettek, mint egy évvel korábban.

Egyre sérülékenyebbek a palaolaj termelők

A 30 legnagyobb amerikai palaolaj kitermelő vállalat több mint fele az idei második negyedévben nem növelte meg az olajárra kötött fedezeti pozícióját, vagy egyáltalán nem rendelkezik ilyen hedge ügyletekkel.

Az említett vállalatok közül 12 pedig növelte a nyitott opciós, swap és egyéb derivatív pozícióit, összességében 36 millió hordóval a korábbi negyedévhez képest. 14 cég viszont csökkentette az ilyen típusú pozícióit, összességében 37 millió hordóval, elsősorban a korábban kötött fedezeti ügyletek kifutása következtében. A fennmaradó 4 cég pedig egyáltalán nem fedezi magát az olajárak esése ellen.

Az adatok azt mutatják, hogy az említett cégek összességében véve sérülékenyebbek lettek az olajpiaci áresésre, mint egy évvel korábban voltak. A kitermelés alapján a 30 legnagyobb tőzsdén forgó palaolaj kitermelő vállalat az idei második negyedév végén összességében 366 millió hordóra vonatkozó fedezeti pozícióval rendelkezett, szemben az egy évvel korábbi 562 millió hordóval.

A fedezni szándékozó kitermelők különféle pénzügyi eszközöket vásárolnak annak érdekében, hogy egy minimum árat rögzítsenek be a kitermelt olajra vonatkozóan. Jellemzően a nagyobb piaci ralik, mint ami áprilisban is volt, lehetőséget teremtenek a kitermelőknek arra, hogy alacsonyabb költségek mellett fixálhassák be az árakat.

A derivatív pozíciók egyébként jó indikátorként szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy a palaolaj kitermelés várhatóan hogyan fog alakulni. Több elemző is az amerikai palaolaj termelés további visszaesésére számít, mivel a régi fedezeti ügyletek kifutnak, így sok kisebb kitermelő vállalat is az ún. breakeven árak alatt lesz kitéve az olajár ingadozásoknak.

Egyre többet kockáztatnak az amerikai palaolaj kitermelők
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
cimlap_Davos0124