Üzlet

Egyre többet kockáztatnak az amerikai palaolaj kitermelők

Portfolio
A legnagyobb amerikai palaolaj kitermelőknek az idei második negyedévben lehetősége volt arra, hogy a következő 1-2 évre 60 dollár körüli árakon lefedezze a kitermelését, ezt azonban mindössze a harmaduk tette meg - írja a Reuters. Összességében véve a negyedév azt mutatta, hogy a kitermelés alapján legnagyobb cégek sérülékenyebbek lettek, mint egy évvel korábban.

Egyre sérülékenyebbek a palaolaj termelők

A 30 legnagyobb amerikai palaolaj kitermelő vállalat több mint fele az idei második negyedévben nem növelte meg az olajárra kötött fedezeti pozícióját, vagy egyáltalán nem rendelkezik ilyen hedge ügyletekkel.

Az említett vállalatok közül 12 pedig növelte a nyitott opciós, swap és egyéb derivatív pozícióit, összességében 36 millió hordóval a korábbi negyedévhez képest. 14 cég viszont csökkentette az ilyen típusú pozícióit, összességében 37 millió hordóval, elsősorban a korábban kötött fedezeti ügyletek kifutása következtében. A fennmaradó 4 cég pedig egyáltalán nem fedezi magát az olajárak esése ellen.

Az adatok azt mutatják, hogy az említett cégek összességében véve sérülékenyebbek lettek az olajpiaci áresésre, mint egy évvel korábban voltak. A kitermelés alapján a 30 legnagyobb tőzsdén forgó palaolaj kitermelő vállalat az idei második negyedév végén összességében 366 millió hordóra vonatkozó fedezeti pozícióval rendelkezett, szemben az egy évvel korábbi 562 millió hordóval.

A fedezni szándékozó kitermelők különféle pénzügyi eszközöket vásárolnak annak érdekében, hogy egy minimum árat rögzítsenek be a kitermelt olajra vonatkozóan. Jellemzően a nagyobb piaci ralik, mint ami áprilisban is volt, lehetőséget teremtenek a kitermelőknek arra, hogy alacsonyabb költségek mellett fixálhassák be az árakat.

A derivatív pozíciók egyébként jó indikátorként szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy a palaolaj kitermelés várhatóan hogyan fog alakulni. Több elemző is az amerikai palaolaj termelés további visszaesésére számít, mivel a régi fedezeti ügyletek kifutnak, így sok kisebb kitermelő vállalat is az ún. breakeven árak alatt lesz kitéve az olajár ingadozásoknak.

Egyre többet kockáztatnak az amerikai palaolaj kitermelők
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
címlap_INA