Előfizetői tartalom

Matolcsy újra vásárolna - Jöhet a nemzeti tőzsde

A jegybank alelnöke lényegében megerősítette a piaci forrásokból származó értesülésünket, hogy az MNB akár a tulajdoni részesedésének növelésével is erősítené befolyását a magyar tőzsdén. A lépés éles fordulat lenne azok után, hogy az elmúlt években a kormány gyakorlatilag hátat fordított a budapesti tőzsdének, most azonban a legoptimistább forgatókönyv alapján újabb aranykor köszönthet a BÉT-re. Az osztrák nagytulajdonos és a magyar jegybank között azonban nem lesz egyszerű a megállapodás, az eltérő motivációk miatt nagy lehet a különbségben a két fél által elképzelt vételárban.

Be kell zárni a magyar tőzsdét?Ezzel a címmel írtunk cikket még június közepén, amiért kaptunk is hideget-meleget, pedig még a távolról szemlélődőknek is egyértelmű kell legyen, mi is azért szorítunk, hogy a magyar tőzsde sokáig és sikeresen működjön, egyszerűen csak az elmúlt évek kevésbé sikeres részvénykibocsátásai, egyre sűrűsödő részvénykivezetései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés