Előfizetői tartalom

Reagált a Tesco: közel sincs a valósághoz a 4000 főt érintő átszervezés

Portfolio
Az októbertől januárig tartó időszakban az éjszakai műszak megszüntetése, ezzel a négy fázisban történő átállás a nappali árufeltöltésre közvetlenül 350 munkavállalót érint a Tescónál; a cég a szakszervezetekkel való egyeztetések során olyan megállapodásra szeretne, hogy az érintetteknek a vállalaton belül más munkalehetőséget biztosíthasson - tájékoztatott a Tesco-Global Áruházak Zrt. az MTI megkeresésére hétfőn.

A társaság közlése szerint a Magyar Idők napilap hétfői cikkében említett 4000 munkavállalói számban mindenki benne van, aki az elmúlt hónapokban akár csak egyszer is dolgozott éjjel, de aki alapvetően nappalos. Őket jelentős bércsökkenés nem éri - hangsúlyozták. A korábban kizárólag éjszakai műszakban dolgozó munkatársak esetében a jövedelemkiesés fejenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés