Előfizetői tartalom

Így minimalizálhatók az autóipari kockázatok

Hámor Iván
A minőségbiztosítás, illetve minőségirányítás az autógyártók és az alkatrész beszállítók esetében különösen fontos, ugyanis egy olyan terméket állítanak elő, amelyet a felhasználók veszélyes üzem közben, a közlekedés során használnak. Ha ezen használat során bármilyen meghibásodás történik, akkor nem mindegy, hogy ennek a felelőse megállapítható-e. A minőségirányítás hazai helyzetéről a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. ügyvezetőjét, nemzetközi auditort, VDA QMC trénert, Szabó András Viktort kérdezte a Portfolio.

Egy autóipari beszállítással foglakozó vállalkozás - főleg ha a KKV szektorba tartozó, akár családi cég formájában - mennyire van tisztában azzal, hogy az általa készített, egyenként mindössze eurocentekbe kerülő alkatrész esetleges hibája milyen következményekkel járhat, mekkora a felelőssége és mekkora lehet a késztermék hibájából eredő károk enyhítésében vállalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés