Előfizetői tartalom

50 százalék zuhanás? Ez aztán merész előrejelzés

Portfolio
Valóságos adok-kapok alakult ki a Barron's magazin egyik hétvégi cikke és az Alibaba között. Miután címlapsztoriként közölték, hogy az Alibaba részvényeknek 50%-ot kellene esniük, a kínai internetes óriás egyik alelnöke személyesen, levélben válaszolt a szerzőnek, kifejtve, hogy mennyire pontatlanok az állításai és hogy miért félrevezető a cikk.

Pontosan egy évvel ezelőtt volt minden idők legnagyobb elsődleges részvénykibocsátása, amikor tőzsdére ment az Alibaba. A részvények árfolyama az első két hónapban 75%-ot szárnyalt, de nem tartott sokáig az eufória. Ma már a kibocsátási ár alatt forognak a részvények: miközben 68 dolláron került sor az IPO-ra, most már csak 64 dollár körül járnak a papírok. És...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés