Előfizetői tartalom

20 dollárig esik az olaj? - Ilyenkor is lehet pénzt csinálni

Portfolio
Az energiaszektor tavaly nyár óta a leggyengébben teljesítő ágazat volt, a részvényeket az olajhoz hasonlóan valósággal kivégezték. Ráadásul a Goldman legutóbbi, 20 dolláros olajár előrejelzése alapján a kilátások sem éppen kedvezőek. Mindezek ellenére vannak most is ígéretes lehetőségek az olajkapcsolt részvények között: a finomítóknak nagyon is jól megy, melyek értékeltség szempontjából is vonzónak számítanak.

Összeomlott az olaj, kivégezték az energiaszektortAz olaj árfolyama a tavaly nyári, 100 dollár feletti szintekről tetemes esést produkált, az amerikai könnyűolaj, a WTI hetekkel ezelőtt új mélypontot ütve 40 dollár alá is benézett. Mindezek következtében a befektetők a tőzsdén forgó energiaipari részvényeket is erőteljesen elkezdték adni, a globális részvénypiac teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés