Előfizetői tartalom

Európa megint odacsap a kínai napenergia-cégeknek?

Portfolio
Az utóbbi években ismét új lendületet vett a napenergia-piac, az erős verseny ugyanakkor komoly érdekellentéteket hozott a felszínre a világ legnagyobb napenergiapiaci hatalmak közt: az Egyesült Államok és az Európai Unió dömpingáras értékesítéssel vádolja a kínai cégeket, jelentős büntetővámokkal sújtva a kínai termékeket, melyre Kína a napelemekhez használt legfontosabb alapanyag importjának megsarcolásával reagált, odacsapva a külföldi gyártóknak. Miután azonban decemberben kifutnak az EU-s cégeket védő hatályos intézkedések, így a soron következő hetekben, hónapokban ismét reflektorfénybe kerülhet az EU-Kína konfliktus. Hiába azonban a keménynek tűnő vita, a napenergia népszerűsége várhatóan a következő években is töretlen marad.

Elég volt az olcsó kínai napelembőlFelrobbant a napenergia-piac az elmúlt években a technológia folyamatosan javuló versenyképességének köszönhetően. A rendkívül éles versenyben a cégek az alacsony áraikkal egymásra licitálva igyekeznek felvenni a versenyt, a verseny annyira kiélezett, hogy egyes, elsősorban kínai gyártók a gyártási költségek alatt értékesítik termékeiket....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái