Előfizetői tartalom

Szélből és napból nyerünk, de nem csak energiát

Portfolio
Megháromszorozódhat 2030-ra a nap- és szélenergia együttes jelenleg 10%-os részesedése a világ teljes energiakapacitásából. A fejlődő technológia versenyképesebbé teszi a nap- és szélenergiát az árak tekintetében, mindezt úgy, hogy közben a villamos energia ára hosszútávon egyre kúszik felfelé. A Fidelity Worldwide Investment folyamatosan vizsgálja az megújuló energiák kapcsán adódó befektetési lehetőségeket, fél szemét Kínán tartva.

A károsanyag-kibocsátásért legnagyobb részben a szénégetés felel, amellyel villamos energiát állítanak elő. Kína 1997-ben mindössze csak 10 millióval több tonna acélt állított elő, mint az USA, 2012-ben ez már 716 millióval több volt, nyolcszor annyi, mint amennyit az Államok. Ez nem csak a legnagyobb széndioxid-kibocsátást eredményezte, hanem nagyon erős légszennyezettséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés