Előfizetői tartalom

Hihetetlen összegeket rejtegetnek külföldön az amerikai cégek

Portfolio
Több mint 2000 milliárd dollárt "rejtegetnek" külföldön az amerikai cégek adóoptimalizálási céllal - írja a Reuters egy friss tanulmányra hivatkozva. Kiderül az is, hogy a Fortune 500 vállalatainak háromnegyede rendelkezik leányvállalattal olyan adóparadicsomokban, mint a Bermudák, Írország, Luxemburg, vagy Hollandia. Ha "hazavinnék" ezt az összeget, akkor 620 milliárd dollárnyi adófizetési kötelezettségük keletkezne összesen.

Az 500 legnagyobb amerikai cég összesen 2100 milliárd dollárnyi profitot halmozott fel külföldi leányvállalatoknál, hogy elkerüljék az adófizetést. A Fortune 500-as listán szereplő cégek háromnegyedének van leányvállalata valamelyik adóparadicsomban, a Bermudákon, Írországban, Luxemburgban, vagy Hollandiában. Ha mind hazavinnék ezt az összeget, abban az esetben 620 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés