Előfizetői tartalom

Baleset volt, tűz nem a CNG kúton!

Hámor Iván
Az alternatív hajtóanyagok talán újból előtérbe, vagy legalábbis valamelyest jobban előtérbe kerülnek a VW körül kialakult botrány következtében, így érdemes áttekinteni, melyek jelenthetnek már egészen rövid távon is valódi alternatívát. Igazán kézenfekvőnek azok a megoldások tűnnének, melyek relatív alacsony beruházás mellett rövid távon is jelentős előrelépést jelentenének. Ezek közé tartozik a sűrített földgáz (CNG) is, mely egy fontos, de eddig kevéssé hangoztatott tulajdonságára is rávilágít a közelmúltban Szegeden történt baleset.

A földgáz földrajzi előfordulása, kitermelése, logisztikája gyakorlatilag megegyezik a kőolajéval, így a jelenleginél szélesebb körű elterjedésének a közúti közlekedésben nincsenek akadályai. Előnyei között a benzinnél is alacsonyabb károsanyag kibocsátási értékek mellett a biztonságos használata is említést érdemel. Az elmúlt héten történt ugyan egy kellemetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés