Előfizetői tartalom

Madárinfluenza, gyilkos bálna, klímaváltozás - mivel lehet még riogatni?

Portfolio
Az amerikai jelentési szezon kellős közepén járunk. A negyedéves számokkal egyidőben a cégvezetők rendszerint beszélnek a kilátásokról és a kockázatokról is, amelyek veszélybe sodorhatják a profitcélok teljesülését. Mostanában ezek között olyanokat látunk, mint a kínai gazdaság teljesítménye, vagy a dollár erősödése. De van, hogy egészen furcsa indokokkal állnak elő. A Business Insider most a legszokatlanabb kockázatokat gyűjtötte össze amerikai cégek gyorsjelentéseiből.

Koffein, gomba és madárinfluenza. Shake ShackAz amerikai hamburgergyártó szerint nagy kockázatot jelent a tevékenységére, hogy mindössze két beszállítótól szerzi be a gombát a "Shroom Burger" szendvicshez, 50-50% arányban. Ha valamelyik kiesne a kettő közül, akkor a készletek hiányával és magasabb beszerzési költséggel kellene megküzdenie a cégnek.Forrás: Europress / GettyChipotleA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés