Előfizetői tartalom

152 milliárd dolláron ül az Apple

Portfolio
Jól ment az Apple szekere az idei harmadik negyedévben, a technológiai óriás profitja 31 százalékkal emelkedett éves alapon, amivel az elemzőket is kissé meglepte. Az iPhone még mindig jól fogy, elsősorban a kínai eladásoknak köszönhetően. A cég részvényeinek árfolyama közel 3 százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedésben a jelentést követő percekben. A gyorsjelentés főbb pontjai: a harmadik negyedév utolsó napjaiban kezdődött meg az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus értékesítése az időszakban 48 millió darab iPhone-t adott el az Apple, ami 22%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest Tim Cook szerint a negyedik negyedévben még mindig emelkedhetnek az iPhone-eladások év/év alapon a növekedést elsősorban a kínai eladások húzták, ahol duplázódott az Apple bevétele eredményszinten 30% feletti növekedésről számolt be a cég a folyó negyedévre az elemzői konszenzusnak megfelelő prognózisokat fogalmazott meg a menedzsment az igazgatóság jóváhagyta a negyedéves részvényenkénti 52 centes osztalékot, amit november 12-én fizet ki a nettó készpénzállomány 152 milliárd dollárt tett ki szeptember végén.

Volt egy kis meglepetésAz elemzői konszenzusban szereplő 1,90 dolláros egy részvényre jutó eredménynél magasabb, 1,96 dolláros EPS-ről jelentett az Apple. A 11,12 milliárd dolláros nyereség 31 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi azonos időszakban elért profitot.A cég bevétele 51,5 milliárd dollár volt, vagyis közel másfél milliárd dollárral több, mint amire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés