Előfizetői tartalom

Bejelentették: felvásárolják az európai Visát

Portfolio
Az amerikai Visa Inc. megvásárolja a Visa Europe-ot: 16,5 milliárd eurót készpénzben és részvényekben, illetve az idei pénzügyi év végi bevételcél függvényében akár további 4,7 milliárd eurót fizetnek érte - írja a Reuters. A hírre esik a Visa Inc. árfolyama, közel 3 százalékos mínuszban jár a kártyatársaság részvényárfolyama a tőzsdék nyitása után.

A Visa Inc összesen legfeljebb 21,2 milliárd eurót fizet a Visa Europe-ért, így a közös brand alatt, de két különálló cégként működő vállalat az amerikai Visa Inc. ernyője alatt újra egyesül. A vételárat 11,5 milliárd euró készpénzben, 5 milliárd eurónyi részvényben, illetve további 4,7 milliárd eurót fizetnek annak függvényében, hogy a Visa Europe teljesíti-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés