Előfizetői tartalom

Kicsi, de nagyszerű - MINI Cooper D

Hámor Iván
Nem csak a kis-, hanem az alsó- és felső-középkategóriás autók gyártását is meghatározza mind a mai napig Alec Issigonis által lefektetett - és meg is valósított - irányelv, az elöl, keresztirányban beépített hajtáslánc. Ő a Mini formájában tette mindezt valósággá és vitte sikerre, amit a BMW fennhatósága alatt az utóbbi bő 10 évben a legmodernebb belbeccsel is újra meg lehet tapasztalni. Az újkori MINI elérkezett a harmadik generációjához, melyből egy elsőre nem annak tűnő, de valójában nagyon különleges kivitel a Cooper D.

A modellváltás során a forma, egészen pontosan a karakter szinte semmit sem változott, de a méretek jelentősen nőttek. A legújabb MINI már egyáltalán nem kicsi, főleg az eredetivel összevetve tűnik óriásinak - pedig a kipróbált változat a "legtradicionálisabb", 3-ajtós kivitel, az igazán nagy a család legújabb tagja, a Clubman, ami hat ajtóval rendelkezik! A forma tehát megmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés