Előfizetői tartalom

Ezen még csiszolni kell - Toyota Avensis D-4D

Hámor Iván
A Toyota eddig is csak az európai piaci nyomása miatt készített személyautóihoz dízelmotorokat, de a legújabb, Euro6-os környezetvédelmi normáknak való megfelelés anyagi terhét inkább megosztották másokkal, hogy több erőforrás jusson az általuk preferált hibrid technológiára. Partnerül a BMW-t választották, mely már nem csak hossz-, hanem keresztirányban beépíthető erőforrásokat is gyárt. A megújult Avensis tesztautót már ezzel szerelték.

A Toyota ugyan teljesen új modellnek tekinti az Avensist, de valójában csak egy nagyon alapos ráncfelvarráson esett át e modell. Hossza 40 mm-t nőtt, de ezt szinte teljes egészében a gyalogosvédelmi előírások betartására fordították. Az átrajzolt orr- és farrésszel a 4-ajtós és a kombi (Touring Sports) esetében is a karakteresebb, dinamikusabb megjelenés volt a cél. A lökhárítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés