Előfizetői tartalom

A Volkswagen eladásait nem érinti a botrány - Nincs itt semmi látnivaló?

Portfolio
Októberben tovább erősödött az európai autópiac, múlt hónapban közel 3 százalékkal több autót regisztráltak. Ez volt zsinórban a huszonhatodik hónap, ami a növekedés jegyében telt, de vannak azért már intő jelek: Németországban és Franciaországban alig sikerült meghaladni az egy évvel ezelőtti számokat, míg az Egyesült Királyságban visszaestek az eladások. Vagyis az öt legnagyobb piacból háromban megtörni látszik a korábbi lendület. Az már korábban kiderült, hogy a Volkswagen eladásai épp hogy csak estek csoport szinten, így a felületes szemlélődő akár azt is gondolhatná, hogy nem érdekli a vásárlókat a dízel- és szén-dioxid botrány. Pedig az igazság az, hogy ezeket a számokat a korábbinál is nagyobb kedvezményekkel sikerült elérni, illetve az Audi eladásai ugyan nőttek, de messze elmaradtak a rivális BMW és Daimler számaitól. Ráadásul a Volkswagen piaci részesedése is zsugorodott, na nem mintha ettől veszélybe került volna az Európa legnagyobb autógyártójának járó címe.

Az európai új autó értékesítések (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) száma közel 1,1 millió darab volt októberben, ami 2,9 százalékos bővülést jelentett az ACEA legfrissebb statisztikái szerint. Ez egyben azt is jelentette, hogy az európai autóeladások zsinórban huszonhatodik hónapja erősödnek. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés