Üzlet

Eredménytelen lett a Duna House tőzsdére vezetése

Portfolio
Pénteken lezárult a Duna House részvényeinek jegyzésére előzetesen meghatározott időszak, a minimálisan tervezett 180 ezernél kevesebb részvény talált gazdára, ezért a jegyzést eredménytelennek nyilvánították - olvasható a cég közleményében.
Péntekig lehetett volna jegyezni a Duna House részvényeiből, azonban az eljárást már egy hete felfüggesztette az MNB a cég kérésére. Az ok, hogy a kormány olyan jogszabálytervezetet nyújtott be, mely érdemben befolyásolja a cég működését is.

Mivel a jogszabály-módosítás folyamata a mai napig nem zárult le, a jegyzési időszak alatt a Társaságnak nem volt lehetősége a Tájékoztató kiegészítésére olyan módon, amely megfelelő és biztos információs támpontot adhatott volna a befektetőknek a megalapozott döntéshozatalhoz. Erre tekintettel a Társaság és az Értékesítő Részvényes úgy döntött, hogy a részvényjegyzési eljárást a Tájékoztatóban meghirdetettek alapján a mai napon lezárja, annak meghosszabbítását nem kezdeményezi. Mivel a jegyzési időszak alatt a felfüggesztés következtében az eredményes jegyzés feltételének számító 180.000 darabnál kevesebb részvény jegyzésére került sor, a részvényértékesítési eljárás eredménytelennek minősül. A jegyzési folyamat esetleges későbbi újraindulásáról a Társaság, a működésére hatást gyakorló szabályozói környezet végleges jogszabályainak ismeretében, a későbbiekben fog döntést hozni.

olvasható a most kiadott közleményben.

A Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően a részvényjegyzésben részt vevő befektetők által tett részvényjegyzési nyilatkozatok hatályukat vesztik, a jegyezni kívánt részvények ellenértékeként a jegyzésben közreműködő befektetési szolgáltatóknál befizetett összegek visszafizetése pedig a mai nappal megkezdődik és legkésőbb november 27-ig lezárul - tájékoztatott a cég.
karacsony2019
Frankfurti tőzsde
Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Mozit kaphat a Köki
Nincs meg a harmadik: nem is foglalkozott ma velünk a Moody’s
deutsche bank_getty
applearfolyam
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
karacsony2019