Üzlet

Tombol az Airbnb-láz

Portfolio
Újabb tőkeemelési kör zárult le a lakáspiacon egyre nagyobb szereppel bíró Airbnb-nél, a társaság több mint 100 millió dollárt vont be a működésbe. A tranzakció a korábbi, nyári tőkeemeléshez hasonlóan 25,5 milliárd dollárra értékelte a vállalatot - írja a Wall Street Journal.

Újabb tőkeemelés az Airbnb-nél

A San Francisco-i központú cég, mely a közösségi megosztáson alapuló üzleti vállalkozások egyik mintaképe, mely a befektetőknek kiadott prezentációjában igen szép növekedést mutató számokat prezentált, a társaság az idei harmadik negyedévben 340 millió dollár árbevételt ért el, 2,2 milliárd dollár értékű lakásfoglalás mellett. Mindkét érték nagyjából duplázódást jelent az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

A prezentáció azt mutatta, hogy a vállalat az előzetesen kitűzött tervek felett teljesít, az idei évi teljes árbevétel megközelítheti az 1 milliárd dollárt. A nettó eredményről a prezentációban nem esett szó, júniusban a cég menedzsmentje operatív szinten mintegy 150 millió dolláros veszteséggel számolt az idei évre.

Az Airbnb legutóbb idén júniusban hajtott végre tőkeemelést, a társaság 1,5 milliárd dollár forrást vont be akkor, ami minden idők egyik legnagyobb zárt körben végrehajtott tőkeemelésének számít. A tranzakció ekkor már közel 26 milliárd dollárra értékelte a vállalatot.

A cég internetes oldalán több mint 1,7 millió szoba, lakás és lakóház hirdetés található már, a cég bevétele abból származik, hogy minden egyes internetes foglalásnál 3 százalékot levesznek. Emellett még a vendégektől 6-12 százalék közti szerviz díjat is kapnak.
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Ursula von der Leyen velemeny cikk digitalis atallas europai bizottsag 200219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Frankfurti tőzsde