Üzlet

Tombol az Airbnb-láz

Portfolio
Újabb tőkeemelési kör zárult le a lakáspiacon egyre nagyobb szereppel bíró Airbnb-nél, a társaság több mint 100 millió dollárt vont be a működésbe. A tranzakció a korábbi, nyári tőkeemeléshez hasonlóan 25,5 milliárd dollárra értékelte a vállalatot - írja a Wall Street Journal.

Újabb tőkeemelés az Airbnb-nél

A San Francisco-i központú cég, mely a közösségi megosztáson alapuló üzleti vállalkozások egyik mintaképe, mely a befektetőknek kiadott prezentációjában igen szép növekedést mutató számokat prezentált, a társaság az idei harmadik negyedévben 340 millió dollár árbevételt ért el, 2,2 milliárd dollár értékű lakásfoglalás mellett. Mindkét érték nagyjából duplázódást jelent az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

A prezentáció azt mutatta, hogy a vállalat az előzetesen kitűzött tervek felett teljesít, az idei évi teljes árbevétel megközelítheti az 1 milliárd dollárt. A nettó eredményről a prezentációban nem esett szó, júniusban a cég menedzsmentje operatív szinten mintegy 150 millió dolláros veszteséggel számolt az idei évre.

Az Airbnb legutóbb idén júniusban hajtott végre tőkeemelést, a társaság 1,5 milliárd dollár forrást vont be akkor, ami minden idők egyik legnagyobb zárt körben végrehajtott tőkeemelésének számít. A tranzakció ekkor már közel 26 milliárd dollárra értékelte a vállalatot.

A cég internetes oldalán több mint 1,7 millió szoba, lakás és lakóház hirdetés található már, a cég bevétele abból származik, hogy minden egyes internetes foglalásnál 3 százalékot levesznek. Emellett még a vendégektől 6-12 százalék közti szerviz díjat is kapnak.
Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
repules szegell iata GettyImages-1180597944