Előfizetői tartalom

Ezek a gigászi vállalatbirodalmak születtek 2015-ben

Portfolio
A hatalmas felvásárlások éve az idei, és ha így folytatódik tovább, akkor lehet, hogy rekordév lesz 2015. Az év első nyolc hónapjában összesen 3100 milliárd dollárt költöttek világszerte a vállalatok arra, hogy megvegyenek számukra vonzó cégeket. A 2008-as válság kirobbanása óta eltelt hat évben ennél magasabb összegre mindössze egyszer volt példa és még nincs vége az évnek, ősszel folytatódott az akvizíciós hullám. Legutóbb a Pfizer és az Allergan 160 milliárd dolláros egyesülésétől volt hangos a sajtó, ami azonban csak jövőre zárul le. De melyek voltak az idei év legnagyobb felvásárlásai?

6.-10.. 10.) Avago-Broadcom2015 tizedik legnagyobb felvásárlását az Avago Technologies viszi véghez, amely több mint 30 milliárd eurót fizet a Broadcomért. Az Avago, mely az analóg félvezetők és a rádió frekvencia területeken szeretne tovább terjeszkedni, több cég felvásárlását is tervezi, egyesek szerint megkereste a japán Renesas Electronics és a Maxim Integrated Products...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés