Előfizetői tartalom

Ezek a gigászi vállalatbirodalmak születtek 2015-ben

Portfolio
A hatalmas felvásárlások éve az idei, és ha így folytatódik tovább, akkor lehet, hogy rekordév lesz 2015. Az év első nyolc hónapjában összesen 3100 milliárd dollárt költöttek világszerte a vállalatok arra, hogy megvegyenek számukra vonzó cégeket. A 2008-as válság kirobbanása óta eltelt hat évben ennél magasabb összegre mindössze egyszer volt példa és még nincs vége az évnek, ősszel folytatódott az akvizíciós hullám. Legutóbb a Pfizer és az Allergan 160 milliárd dolláros egyesülésétől volt hangos a sajtó, ami azonban csak jövőre zárul le. De melyek voltak az idei év legnagyobb felvásárlásai?

6.-10.. 10.) Avago-Broadcom2015 tizedik legnagyobb felvásárlását az Avago Technologies viszi véghez, amely több mint 30 milliárd eurót fizet a Broadcomért. Az Avago, mely az analóg félvezetők és a rádió frekvencia területeken szeretne tovább terjeszkedni, több cég felvásárlását is tervezi, egyesek szerint megkereste a japán Renesas Electronics és a Maxim Integrated Products...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái