FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Brutálisan jó biznisz a netes kalózkodás

Sallai György, KPMG
Valamikor réges-régen a hackereket ideológiák motiválták arra, hogy behatoljanak különböző rendszerekbe, megszerezzék mások adatait, vagy átvegyék az uralmat a gépeik felett. Mára a helyzet gyökeresen megváltozott, az ideológiai alapú hackerkedést felváltotta a profitorientált kiberbűnözés. Ebben az új világban a termékek homogenizálódtak, piacuk szervezetté vált, a szervezett és kiterjedt hálózatban lényegében bármi könnyűszerrel értékesíthető. Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatójának gondolatai következnek.

A McAffe szerint a hackeripar által okozott károk mára éves szinten 445 milliárd dollárra tehetők, és ez a szám gyorsan nő.A hackerbiznisszel foglalkozó európai és amerikai kutatók, illetve biztonsági cégek időről időre közzéteszik a tipikusnak mondható hackertermékek és -szolgáltatások árát. Kutatástól függetlenül, már maga a tény, hogy forintosíthatóak az egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés