Előfizetői tartalom

Majd az állam rendbe teszi a magyar tőzsdét

Csökkenő forgalom, kevés jó, új befektetési sztori, csökkenő lakossági érdeklődés, egyre kevesebb tőzsdei kereskedő cég, többek között ezekkel jellemezhetők az elmúlt évek a BÉT-en. A tőzsde új nagytulajdonosa, az MNB viszont fordulatot ígér, a keresleti és a kínálati oldal erősítésével virágoztatnák fel a magyar tőzsdét. Készítettünk egy helyzetképet arról, hogy milyen folyamatok zajlanak a magyar tőzsdén, ezekhez fogjuk majd viszonyítani később az MNB által ígért fordulatot.

Nagy tervekNagy tervei vannak a magyar jegybanknak a hazai tőzsdével, a kínálati oldal erősítéséhez állami nagyvállalatokat, közepes méretű magáncégeket és kis- és középvállalkozásokat csábítanának a tőzsdére, de a keresletet és a forgalmazói kört is erősítené a jegybank, összességében egy pezsgő, a régióban meghatározó tőkepiacot hozna létre az MNB. A végleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés