Előfizetői tartalom

Tíz érv, hogy óvakodj a tőzsdéktől jövőre

Portfolio
Az elemzőházak közül a Citigroup rendelkezik az egyik legpesszimistább előrejelzéssel az amerikai gazdaság jövő évi teljesítményére vonatkozóan. Éppen ezért nem csoda, hogy a tengerentúli részvénypiacban sem látnak most nagy fantáziát. A sokat harsogott fő okokon kívül most hét másik érvet is megosztottak befektetőikkel, akiket óvatosságra intenek az amerikai részvénynek vásárlásával kapcsolatban.

A Fed közelgő kamatemelési ciklusa, a lassuló gazdasági növekedés és az egyre aggasztóbb geopolitikai feszültségek csak a legfőbb érvek a mögött, hogy a Wall Streeten miért vágták vissza a részvénypiacra vonatkozó 2016-os várakozásokat. Ezeken kívül számos más érvvel is alá lehet támasztani, hogy várhatóan miért lesz csak hajszálnyival jobb a jövő év a részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés