Előfizetői tartalom

Kamiont nem, csak teherautót lehet vezetni 21 éves kor alatt

MTI
|
Portfolio
Január 1-jétől 21 helyett már 18 éves kortól meg lehet szerezni a C kategóriára - 3,5 tonnát meghaladó tömegű teherautóra, nehéz pótkocsi nélkül - érvényes vezetői engedélyt belföldi forgalomra, hamarosan módosítják az erre vonatkozó rendeletet - mondta Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornának.

A kormány azért vizsgálta felül a teherautó jogosítvány megszerzésének korhatárát, mert a fuvarozó szakmában nagy munkaerőhiány van, ami már az ágazat versenyképességét gátolja. A közúti teherfuvarozás az ország egyik legsikeresebb szolgáltatás exportja, Magyarországon a GDP 6%-át - míg európai szinten csak 2,5%-át - adja. Becsey Zsolt ismertette: 2013 előtt 18 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés