Előfizetői tartalom

Komoly vagy vicc, amit a jegybank akar a magyar tőzsdén?

Nagy tervei vannak az MNB-nek a magyar tőzsdével, és úgy tűnik, hogy ehhez pénzt, paripát, fegyvert is kapnak, ráadásul személyesen Nagy Márton, az MNB alelnöke vette kezébe az irányítást, sokak szerint ez is garancia arra, hogy sikeres lesz a projekt. Hazai alapkezelőket, stratégákat, brókercégek vezetőit kérdeztük arról, mit szólnak a jegybank terveihez. A többség alapvetően optimista, sokan azonban a keresleti és a kínálati oldalon is látnak olyan tényezőket, amik miatt még a legnagyobb elszántság mellett sem lesz könnyű jelentős eredményeket elérni a budapesti tőzsdén.

Örülünk, Vincent?Abban szinte minden megkérdezett profi befektető egyetértett, hogy az elmúlt évek negatív trendjei után már csak jobb jöhet a magyar tőzsdén. A jegybank láthatóan erős felhatalmazást, pénzt, paripát, fegyvert kap a tőzsdefejlesztéshez, és amennyiben az eddig megismert, tervezett intézkedéseket végre is hajtják, az jót tesz a befektetői bizalomnak, a transzparenciának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés