Előfizetői tartalom

2016: nem kell félni, nem fog fájni

Portfolio
Egy évvel ezelőtt a Wall Street-i bankárok többsége még bizakodó volt a tőzsdék idei teljesítményével kapcsolatban, emelkedést vártak a részvénypiacokon. Ez egy ideig be is jött, hiszen az év első felében új történelmi csúcsra szárnyaltak az amerikai indexek. Azonban nyáron egy korrekció közbeszólt Kína miatt. Az optimizmus azonban töretlen, 2016-ra ismét emelkedést várnak a stratégák, bár a Fed kamatemelése miatt most óvatosabbak. A profitnövekedés lehet a fő hajtóerő és a részvénypiacok még mindig fair árazási szinten forognak. A technológia szektort továbbra is szeretik a Barron's által megkérdezett bankárok és az új kedvenc a pénzügyi szektor.

Minden idők harmadik leghosszabb bika piacát éljük jelenleg a tőzsdéken és az emelkedés kitarthat jövőre is, bár azért nem árt az óvatosság - foglalható össze a Wall Street legjobb befektetési bankárainak véleménye az előttünk álló évről. A Barron's 10 stratégát kérdezett meg a 2016-os évi kilátásokról, akik a legmeghatározóbb események között említették a Fed...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés