Üzlet

Esett a Magyar Telekom a kormánybejelentés miatt

Portfolio
Nyugat-Európában és itthon is jó hangulatban folyik a kereskedés, a főbb nyugati indexek 1-3 százalékot, míg a BUX értéke stagnált. A Magyar Telekom árfolyama a délelőtti emelkedést követően a kormánybejelentés után esni kezdett.

Délutánra elromlott a hangulat

A jó nemzetközi hangulatban a magyar tőzsde stagnált 12,6 milliárd forintos forgalom mellett. A blue chipek közül a Richter több mint 1,2 százalékkal, a Mol 0,6 százalékkal emelkedett, az OTP pedig 0,8 százalékkal csökkent. A Magyar Telekom majdnem két százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést, miután a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel mobilinternet-előfizetéseiket a vállalattal.
Megtorpanhat Amerika

Az amerikai részvényindexek erőteljesen zárták a szerdai kereskedést azt követően, hogy a Fed hosszú évek után a tettek mezejére lépett és 25 bázisponttal megemelte az alapkamatot az Egyesült Államokban. A pozitív hangulat átragadt Ázsiára, a főbb ázsiai indexek többsége egy százalékos, vagy annál nagyobb emelkedést produkált, míg az európai indexek 1,5 - 3,3 százalékkal kerültek eddig feljebb. Az amerikai piacokon a határidős indexeket alapul véve ma némi korrigálásra számíthatunk. Ma érkezik több makroadat is az országból, például a friss munkanélküli-segély kérelmek számáról, vagy a folyó fizetési mérlegről.

Esik a Telekom a kormánybejelentés miatt

Esni kezdett a Magyar Telekom részvényének árfolyama, miután a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal. Már több, mint 1 százalékot esett az árfolyam.


Felmondja a kormány az összes Magyar Telekom-szerződését

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő. Tovább a cikkhez

Emelkedik az E.on

Csaknem 5 százalékot emelkedett az E.on papírjainak árfolyama eddig a mai kereskedésben. A német tőzsdén tapasztalható általános pozitív hangulat mellett az is állhat az emelkedés mögött, hogy a cég együttműködési megállapodást írt alá a Samsung-gal, a jövőben közösen dolgoznak majd lítium-ion akkumulátorok fejlesztésén.


Jó a hangulat Európában

A főbb nyugat-európai részvényindexek többsége több mint 2 százalékot emelkedett eddig, a tegnapi amerikai kamatdöntés illetve az azt követő sajtótájékoztató üzenetének hatására jó a hangulat ezeken a piacokon is. A szektorindexek is mind emelkednek, leginkább az autóipar vállalatainak részvényeit veszik a befektetők, a Volkswagen csaknem 5, a Daimler majd 4, a BMW pedig 3,5 százalékkal drágult.
Veszik a magyar blue chipeket

A Fed tegnapi emelése után a magyar tőzsde is jó hangulatban kezdte a kereskedést, fél százalékkal került feljebb. Ennek egyik motorja az OTP, amelynek árfolyama a 6000 forintos szint fölé került, több mint 1 százalékot emelkedve, a Magyar Telekom is 1 százalékkal került feljebb de veszik a befektetők a Mol és a Richter papírjait is. A mai kereskedést elsősorban a világ főbb piacain tapasztalt általános jó hangulat befolyásolhatja.


Emelkedéssel nyithat Európa is

Tegnap Amerikában hosszú idő után először kamatot emelt a Fed, 25 bázisponttal növelték meg a rátát, ez megegyezik a befektetők várakozásaival. A bejelentés után nagyjából 1,5 százalékot emelkedtek a főbb indexek, az olaj-kapcsolt szektorok viszont nem sokat profitáltak a kedvező befektetői hangulatból, ugyanis a várható dollárerőtől való félelem miatt keményen adták a Brent és a WTI típusú olajat.

A hangulat Ázsiára is átragadt, a legnagyobb erősödést a Shanghai Composite mutatta, több mint 1,8 százalékot emelkedett, de a Nikkei 225 index is csaknem 1,6 százalékkal került feljebb. A főbb ázsiai indexek többsége egy százalékos, vagy annál nagyobb emelkedést produkált.

A mai napot is a Fed tegnapi döntése befolyásolhatja, de érkeznek a nap folyamán német, brit és amerikai makro adatok valamint a japán exporttal és importtal kapcsolatos számok. Az Európai Unió Tanácsa ma kezdi meg kétnapos ülését, melynek egyik fő témája a britek esetleges Unióból történő kilépése.

A nyugat-európai tőzsdék a határidős indexek alapján 1-1,5 százalékos emelkedéssel készülnek nyitni.Emelkedéssel nyithat Európa is

ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ferrari_getty_editorial