Előfizetői tartalom

Robottanácsadók és új Bitcoin: 5 forradalmi újítás 2015-ben

Portfolio
2015 is izgalmasan telt a pénzügyi informatika területén: a világ legnagyobb bankjai sorra jelentették be, hogy a Bitcoin mögötti technológiával kísérleteznek, számos országban tervbe vették vagy már be is vezették az azonnali átutalást, a mobilfizetésben egymást érték a bejelentések, a P2P hitelezés egyre nagyobb piacot hódít el a bankoktól, a vagyonkezelésben pedig a robottanácsadós cégek brillíroznak. A terület szerintünk öt legfontosabb sztoriját szedtük össze 2015-ből.

BlockchainMiközben a Bitcoin, mint tisztán fizetési eszköz több botrány és nagy Bitcoin-tőzsdék csődje után kikerült a reflektorfényből, addig a kriptopénzt működtető rendszert egyre több cég kutatja. A Bitcoin működési elve, és ennek üzleti fogalma az úgynevezett "distributed ledger", vagyis egyfajta megosztott vagy konszenzusban kezelt könyvelés, míg az ezen az üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés