Előfizetői tartalom

Közel kétszer annyit költünk kártyával, mint 5 évvel ezelőtt

Portfolio
Míg öt évvel ezelőtt még 3,5-szer több pénzt vettünk fel a bankkártyánkkal, mint amennyit elköltöttünk vele, mára már "csak" kétszeres ez az arány. Szerencsére ugyanis a kártyás fizetések értéke már számottevően gyorsabban bővül, mint a készpénzfelvételeké - derül ki az MNB legfrissebb, 2015 harmadik negyedévére vonatkozó adataiból. Eközben azonban kevesebb pénzt utalunk át, mint egy évvel korábban, a csoportos beszedéseknél pedig csak az érték nőtt, a tranzakciók száma nem.

2014 harmadik negyedévéhez képest kicsit több mint ötödével nőtt a kártyás vásárlási forgalom egy év alatt, öt év alatt ezzel már közel duplázódott a kártyás vásárlások értéke.Eközben a kártyás vásárlások darabszáma is 20 százalékkal bővül éves alapon. A kártyás vásárlások népszerűségét segíti, hogy egyre gyakrabban használjuk az érintéses fizetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés