Előfizetői tartalom

Újabb gyászos év az olajnál

Portfolio
Igen nehéz évet tudhat maga mögött megint az olaj, 2015 során az árfolyamok több hullámban újabb mélypontokat ütöttek és a Brent mostanra 35 dollár közelébe süllyedt. A tavaly januárban még 2015-re várt fordulat láthatóan elmaradt, némi normalizálódást jó eséllyel a 2016-os év hozhat. Az alábbiakban azokat a tényezőket vettük sorra, melyek az idei évben a jelenleg is masszív globális olajpiaci túlkínálatot enyhíthetik.

Újabb katasztrofális év az olajnál2015 is igen nehéz év volt az olajpiaci befektetők, és különösen az olajkitermelő cégek életében, az európai irányadó olajfajta, a Brent árfolyama az év eleji, 55 dollár körüli szintekről több erőteljes gyengülési hullám keretében újabb és újabb mélypontokat állított be, az év végére pedig 35 dollár közelébe süllyedt. 2015...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés