Előfizetői tartalom

Újabb rekord a Teslától - Mégis szakad az árfolyam

Portfolio
Bár a Teslának sikerült teljesítenie a legutóbbi prognózisát a negyedik negyedéves értékesítéseket tekintve, sőt új rekordot ütöttek az eladások, az autógyártó a többször lefele módosított sávnak éppen csak az alját tudta hozni. Részben emiatt jelentős eladói nyomás alá kerültek a részvények árfolyama a hétfői kereskedésben.

A Tesla a tavalyi negyedik negyedévben 17 400 darab járművet szállított, ami az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest 77 százalékos növekedést, és egyúttal új rekordot jelent. Ezzel a társaság 2015-ben 50,6 ezer darab autót szállított.A Model S-ből 75 százalékkal többet, 17 192 darabot szállított a vállalat, mint egy évvel korábban, míg a Model X-ből 208 darabot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés