Előfizetői tartalom

Aki most nincs észnél, hatalmas pofonba szaladhat bele

Az olajat megállíthatatlanul adják a befektetők, ami nem is csoda, hiszen másról sem hallani, mint olyan tényezőkről, amelyek ezt a folyamatot erősítik: túlkínálat van a piacon, várhatóan lassul majd a kínai gazdaság növekedése, az OPEC árháborút folytat, a Fed kamatpolitikája tovább erősíti a dollárt. Arról nem is beszélve, hogy a nagy elemzőházak egymást túllicitálva vágják vissza a nyersanyagra vonatkozó várakozásaikat, csak úgy repkednek a 20-30 dolláros célárak. Ebben a felfokozott hangulatban érdemes egy pillantást vetni a Brent és a WTI grafikonjára, annál is inkább, mert ezek alapján akár komoly pofonba is beleszaladhatnak azok, aki csak most szállnak fel a short-vonatra.

A WTI árfolyama eső trendben mozog és stabilan az 50 és a 200 napos mozgóátlag alatt tartózkodik, ráadásul sorra töri a fontosabbnál fontosabb támaszokat, legutóbbi a 36,6 dolláros szintet hagyta maga mögött. A folyamatos zuhanásnak viszont az lett a következménye, hogy az árfolyam kiesett a Bollinger-szalagok közül, úgy, hogy közben az RSI indikátor extrém túladottságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés