Előfizetői tartalom

A Henkel vezérének kell kihúznia az Adidast a gödörből

Portfolio
Az elmúlt hónapokban már lehetett arról hallani, hogy egyre nagyobb a nyomás az Adidas vezérigazgatóján a befektetők részéről, hogy az tegyen valamit a társaság piaci részesedésének a Nike javára történő csökkenése ellen. A német sportszergyártó most arról számolt be, hogy a Henkel vezérigazgatójára váltja CEO-ját. Az Adidas részvényesei örülnek a hírnek, a papírok árfolyama több mint 12 százalékkal is emelkedett napközben, a Henkel részvényei ugyanakkor közel 4 százalékkal gyengülnek.

Leváltják az Adidas vezérétA német sportszergyártó új vezérigazgatót nevezett ki: a 2001 óta regnáló Herbert Hainer helyét a Henkel jelenlegi CEO-ja, Kasper Rorsted veszi át. Rorsted október 1-től tölti majd be az Adidas vezérigazgatói pozícióját. Rorsted áprilisban távozik a Henkeltől, helyét május 1-től a vállalat szépségipari üzletágának vezetője Hans Van Bylen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés