Előfizetői tartalom

Globális sztenderddé válhat a Bitcoin-technológia

Portfolio
A blockchain technológiával kísérletező pénzintézeteknek és tőzsdéknek legalább az induláskor biztosítaniuk kellene az ügyfeleket a csalások ellen - véli a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítő nemzetközi szervezete, az Iosco (International Organization of Securities Exchange) elnöke, Greg Medcraft. Elmondása szerint szó van arról is, hogy globális sztenderdeket alakítsanak ki a blockchain használatára.

Az Iosco elnöke szerint a Bitcoin mögötti technológia jó kezdeményezés a befektetők és a kibocsátok számára is, de az átlagos befektetőket a kártyás tranzakciókhoz hasonlóan biztosítani kellene a csalásokkal szemben - írja a Financial Times. Az elnök véleménye a témában azért is fontos, mert ő az ausztrál tőzsdét felügyelő hatóság vezetője is egyben, ahol épp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés