Előfizetői tartalom

Nagyot kaszált a Facebook, segít az Instagram

Portfolio
A vártnál lényegesen jobb negyedik negyedéves eredményeket közölt a Facebook, aminek hatására a társaság részvényei több mint 12 százalékot ugrottak a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: a havonta aktív felhasználók száma 14%-kal nőtt év/év alapon, 1,59 milliárd főre a mobil alkalmazás havonta aktív felhasználói száma 21%-kal emelkedett 1,44 milliárdra a mobilos hirdetési bevételek már a teljes bevétel 80%-át adják tavaly elindultak a hirdetések a 2012-ben felvásárolt Instagramon a cég közlése szerint a Facebook 100 legnagyobb hirdetőjéből 98 hirdet Instagramon is a Facebook bevétele 52%-kal emelkedett a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest a hirdetési bevételek 57%-kal ugrottak meg a nettó eredmény (GAAP szerinti) először haladta meg az 1 milliárd dollárt az egy részvényre jutó eredmény 79 cent lett, ami felülmúlta a legoptimistább elemzői várakozásokat is, a Thomson Reuters konszenzusa szerinti maximum 75 cent volt.

Még a legoptimistább elemzői várakozásokat is felülmúlta a Facebook a negyedik negyedévben - derült ki a társaság tegnap, az amerikai tőzsdék zárása után közzétett gyorsjelentéséből. Egy részvényre jutó eredménye 79 cent lett az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, ehhez képest az átlagos elemzői várakozás 68 cent volt, de 75 centnél senki nem várt jobbat.Az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés