Előfizetői tartalom

Kicsinek tűnik a sérülés, valójában milliós is lehet a kár

Hámor Iván
Egy koccanásos baleset során könnyen előfordul, hogy szabad szemmel alig látható sérülés keletkezik csak a résztvevő felek autóin, vagy legalább az egyiken. Nem szabad azonban hinni a látványnak, a mai autók műanyag lökhárító burkolatai egészen nagy ütéseket is képesek maradandó alakváltozás nélkül elviselni, de alattuk sok minden sérülhet. Ugyan sok idő kivárni, amíg a hatóság kiérkezik a helyszínre, de a fentiek miatt akkor is érdemes kérni az intézkedésüket, ha a vétkes fél elismeri a hibáját, ugyanis a biztosításának érvényességét csak elhiheti a vétlen fél, ellenőrizni nem tudja.

A Portfolio is írt arról, hogy mennyit ér a rendőri intézkedés, ami a helyszínen szintén nem tudja teljes bizonyossággal megállapítani, hogy a vétkes fél valóban rendelkezik-e érvényes kgfb-vel, de a későbbi biztosítási ügyintézésnél mindenképp könnyebbséget jelent a hatósági igazolás. Ennek azért van nagy jelentősége, mert egy laikus számára jelentéktelennek tűnő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái