Előfizetői tartalom

A többiek csak színészkednek - Audi A4 allroad quattro

Hámor Iván
Az összkerék-hajtás létjogosultságához nem férhet kétség, nagyon sok olyan lokáció, vagy szituáció van szerte a világon, ahol a biztonságos továbbhaladáshoz elengedhetetlen, hogy egy jármű minden kereke kivegye a részét a mozgatásából. Erre a valós piaci igényre érzett rá az Audi, és bő 30 évvel ezelőtt megalkotta a quattro hajtást.

A hadiipart és a versenysportot nem számítva az első összkerék-hajtású személykocsit nem az ilyen jellegű járművek mai "élharcosai" készítették, hanem a luxusautókat gyártó Jensen, annak is FF modelljéé a dicsőség. Viszont kétségtelen, hogy a mára gyakorlatilag mindennapossá vált opciót az Audi és a Subaru kezdte igazán széles körben elterjeszteni. Annak ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés