Előfizetői tartalom

Küszöbön az újabb megadeal

Portfolio
A napokban jelentették be, hogy a kínai állami tulajdonban levő ChemChina rekord összegért felvásárolja a svájci Syngentát, azt a céget, mely tavaly kikosarazta a kínaiaknál jóval többet ajánló amerikai versenytársát, a Monsantót. A szektor az utóbbi hónapokban azonban sokat változott, így a Syngenta menedzsmentje rábólintott a kínaiak 480 frankos ajánlatára. A befektetők egyelőre azonban óvatosak, a részvények továbbra is 400 frankos szint közelében mozognak.

A legnagyobb kínai felvásárlás jöhetA minap minden idők legnagyobb olyan tranzakcióját jelentették be, melyben egy kínai vállalat egy külföldi céget vásárolhat fel. A kínai állami vállalat, a ChemChina összesen 43 milliárd dollárt ajánlott a svájci vetőmag és növényvédőszer-gyártóért, a Syngentáért. Az ajánlat fontosabb részletei: a kínai vállalat papíronként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés