Üzlet

Deutsche Bank: halálra van ítélve, aki nem digitalizálódik

Portfolio
Egyre több nagybank kísérletezik a Bitcoinhoz hasonló blockchain technológiával és némely ezek közül a saját digitális fizetőeszkének kidolgozásán is mesterkedik, így nem meglepő, hogy a Deutsche Bank szerint is azok a bankok, amelyek nem haladnak a digitalizációval, el fognak pusztulni - írja a Bitcoin Magazine.

A bank nemrég azt nyilatkozta, hogy a pénzintézeteknek partnerségbe kell lépniük a fintech cégekkel és a digitális fizetőeszközökkel foglalkozó vállalkozásokkal, vagy megkockáztatják azt, hogy teljesen eltűnnek a piacról.

Bár a Deutsche Bank tagja az R3CEV konzorciumnak, amelynek 42 banki tagintézménye egy protokollt akar létrehozni a blockchain technológia bankszektori használatára, a német pénzintézet csendben a digitális fizetőeszközzel kísérletezik.

Nemrég a Bank of America, a JP Morgan, a UBS és a Bank of England is bejelentette, hogy azt vizsgálják, hogy tudnák használni a virtuális fizetőeszközöket a saját céljaikra.

De sok más bankkal ellentétben a Deutsche nem akar saját Bitcoin kópiát létrehozni, szerintük az ügyfeleik a digitalizációt és a kényelmet keresik, nem pedig egy új kriptopénzt.

A hamarosan elkészülő publikációjában, amit FinTech 2.0 néven fog kiadni a Deutsche Bank, a befektetőknek jelzik majd, hogy fintech startupokkal lépnek majd partnerségbe, amelyekkel a digitális bankokká válás folyamatát gyorsítják fel, ez többek közt a blockchain alkalmazását is magában foglalja.

Az új üzleti modell alkalmazására elsősorban azért is kerülne sor, mert 2015-ben a német pénzügyi óriás rekord mértékű veszteséget jelentett, szerintük elkerülhetetlen a stratégiaváltás, amelyben a digitalizáció kiemelt szerepet kapna.

A publikáció szerint a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy nehéz a világ minden részén a digitalizációra vonatkozó eltérő felügyeleti és jogi szabályoknak mind megfelelően kidolgozni az új partnerséget és technológiákat.

Deutsche Bank: halálra van ítélve, aki nem digitalizálódik
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde