Izzasztó napot úszott meg az amerikai tőzsde
Üzlet

Izzasztó napot úszott meg az amerikai tőzsde

Portfolio
Nem sokáig tartott az optimizmus a piacon: az olaj mélyrepülésbe kezdett, a WTI 30 dollár alá esett. Az amerikai részvénypiacon eladással reagálták le az esést, a kereskedés vége felé azonban megnyugodtak a kedélyek és csak minimális veszteséggel zártak a piacok, az olaj viszont összességében nagyot esett.

Zárásra megnyugodtak a kedélyek

A kereskedés vége felé megnyugodtak a kedélyek az amerikai tőzsdéken, a Dow 16014 ponton (-0,08%), az S&P 1852 ponton (-0,07%), a Nasdaq pedig 4269 ponton (-0,35%) zárt.


A megnyugvás oka nagyrészt az olajpiac megnyugvása volt, a Brent megúszta a 30 dollár alá zuhanást; 30,91 dollár / hordó volt az árfolyama záráskor, a WTI pedig visszajött 30 dollár alól, 30,37 dollár / hordós árfolyamon zárt. Összességében viszont még mindig durva eséssel zárt az olaj, a Brent 6,93 százalékot, a WTI 5,21 százalékot esett.


A Dow komponensei közül a Chevron zárta a legcsúnyábban a napot, 3,6 százalékot esett az árfolyama. Legjobban a Pfizer ment, 2 százalékos emelkedéssel.


30 dollár alatt a WTI

29,64 dollárra zuhant a WTI határidős árfolyama az amerikai kereskedés vége előtt két órával.


Szakad az olaj

30 dollár felé közelednek az olajpiaci határidős árfolyamok: a Brent 7,05 százalékos esésben van, 30,84 dollárt ér egy hordó, a WTI pedig 5,62 százalékos mínuszban tartózkodik, mindössze 30,27 dollárt ér egy hordó.
Negatívan mozdultak el az indexek

A hosszasabb nulla közeli csapkodás után lejtmenetet vettek a részvényindexek is, a Dow Jones -0,63, az S&P -0,58, a Nasdaq pedig -0,56 százalékos mínuszban vannak.


Az olaj esése úgy tűnik megállt egy komolyabb zuhanás után, a Brent 31,65 dollár / hordó, a WTI 30,82 dollár / hordós árfolyamon kereskedik, -4,64 és -3,81 százalékos mínuszban.


Csapkodnak az indexek

Teljes a fejetlenség a piacokon: az amerikai nyitás után kicsivel az olaj két kísérletet is tett az emelkedésre, azonban ezt mindkét esetben jóval komolyabb esés követte. A Brent 3,64, a WTI 2,4 százalékos mínuszban van.
Az indexek nagyjából együtt mozogtak az olajjal, a második esés után viszont ellentétes irányt vett fel a DOW, most 0,21 százalékos mínuszban van, míg a Nasdaq és az S&P 0 közel küszködnek.


Fordult az olaj, követték a piacok

További részletek hamarosan.

BÉT
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT