Előfizetői tartalom

Bankban dolgoznék: közgazdász legyek, vagy fizikus?

A globális pénzügyi világban ma már nem elég a gazdasági tudás: programozói, matematikai és fizikai ismeretekre is szükség van, és mindezt lehetőleg egy személyben várják a cégek. Milyen tudásra törekedjen az, aki ebben a világban szeretne karriert építeni, és mik a hiánykompetenciák a magyar munkaerőpiacon? Mivel lehet a legkönnyebben megnyerni a munkaerőt, és átcsábítani a versenytársaktól?

A pénzügyi világ számos területén, például a kockázatkezeléssel kapcsolatban is fontossá vált a kockázatok számszerűsítésére, beárazására, amihez szükség van matematikai modellek ismeretére is a pénzügyi termékek ismerete mellett, illetve programozói tudásra is. Ez a munkavállalóknak és a pénzügyi szervezetek toborzóinak is feladja a leckét, hiszen elvétve találni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés