Előfizetői tartalom

Indul a nagy olajsztori?

Portfolio
Az utóbbi napokban nagyot emelkedett az olaj ára, joggal merülhet fel a kérdés, hogy ez most a régóta várt tartós emelkedés kezdete, vagy csak egy újabb felpattanás egy erősen túladott piacon, ahol jó eséllyel a közeljövőben még újabb mélypontokat láthatunk. Az alábbiakban azokat a tényezőket vettük sorra, melyek az olajár legutóbb látott heves emelkedését magyarázhatják.

Nagyot ment az olajAz elmúlt napokban sokat emelkedett az olaj árfolyama, pénteken napon belül több mint 10 százalékot emelkedtek az árak, majd tegnap mérsékeltebb, ma reggel pedig jelentősebb további erősödés bontakozott ki. A WTI ezzel ismét 32 dollárig kúszott fel (áprilisi határidő).Miért emelkedik?Az alábbiakban azokat a tényezőket vettük sorra, melyek a mostani olajpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés